Информация за дарението

Информация за донора

Изчакайте, докато ви препратим към Paypal. 
Изчакайте, докато обработим плащането. 
Моля, въведете информацията във всички полета
Моля, въведете коректен имейл
Моля, попълнете валидна сума

Наръчникът е достъпен тук

Нов наръчник за обучители на професионалисти, работещи с жертви на анти-ЛГБТИ престъпления от омраза, практическо ръководство и сборник с добри практики бяха публикувани от мрежа от европейски неправителствени организации. Инициативата е част от проекта “Come Forward”, финансиран от Европейския съюз.

Българските издания на документите са изготвени от фондация Ресурсен Център – “Билитис” и фондация “GLAS” и могат да бъдат свалени безплатно от сайта на “Билитис”.

Наръчникът е написан от Ева Стукър и Ясна Маджик от Lambda Варшава и Galop Великобритания. В него са събрани важни съвети и инструменти, с които обучители могат по-ефективно да подготвят онези, които оказват подкрепа на жертвите. Това включва употребата на подходящ език и терминология в контекста на работа с ЛГБТИ хора, специфични особености на престъпленията от омраза в сравнение с останалите престъпления, както и бариери, които жертвите срещат в опитите си да получат подкрепа. Всяка тема е съпроводена от съвети за обучителни методи, с които обучителите могат да постигнат по-добри резултати в работата си.

Документът е предназначен за обучители в правосъдни агенции, социални служби и неправителствени организации. Към него вървят практическо ръководство, написано от Marko Jurcić от Загреб Прайд, и сборник с добри практики.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *